Hof aan Zee
New Nordic Cuisine aan de Zeeuwse kust. Restaurant Hof Aan Zee is gevestigd in een historische Scandinavische boerderij in Koudekerke op Walcheren, omringd door een uitbundige natuur met de zee (Oosterschelde) op loopafstand. Chef-kok Marcel Meijer en zijn echtgenote Irma Goedbloed volgen de seizoenen, zij oogsten de ingrediënten uit de directe omgeving zelf. Fermenteren, drogen en roken doen ze in huis, en ze werken samen met boeren en vissers in de omgeving. Het resultaat is verrassend.
Na zuurdesembrood met koraalboter bij amuses met ingrediënten als oester, haringkuit, cèpes, burrata, coquille, makreel en zwarte bes proeven wij mooie voorgerechten: goed gegaarde rogvleugel met beurre noisette, zilte groentes en zeewier. Naast Noordzeekrab met prei. Hartig, zuur en bite: zeer aangenaam. We drinken er Duitse weissburgunder bij (Seehof), droog en sappig.
Aangenaam zijn ook de bereidingen van zeeduivel (met daslook en mossel) en van coquille (met aardpeer). En van knolselderij (met shiitakes en Oud Rotterdam-kaas). Voor het dessert van rabarber en hazelnoot met zeewiersmaak moeten we even slikken.
Bevlogen, smakelijke keuken met een hoog, eh, creatief-met-kurk gehalte.
Hof aan Zee
Strandweg 15
4371 KJ Koudekerke
0118-551 312
www.hofaanzee.nl
@hofaanzee
Do. t/m zo. geopend vanaf 17:30 uur.
Za. en zo. ook lunch.
Parkeren.
Alleen menu’s.