Restaurant Wilhelminapark
Dit rietgedekte voormalige theehuis in Amsterdamse School-stijl was jarenlang het domein van de chefs John Sistermans en Mandy de Jong, nu scoren chef-kok Bart Bootsma en restaurantmanager Oscar van Vliet er met een iets eenvoudiger concept. Het pand is verbouwd, maar de locatie is onveranderd: Wilhelminapark, de groene long van Utrecht.
Wij beginnen met gebrande forel. Een smakelijk visfiletje, geserveerd met rode kool, lente-ui, mierikswortel en rucola-olie. Ook komt er vis op het andere bord: twee bereidingen van zeebaars. Ceviche, gemarineerd in passievrucht, avocado en zoetzure rode ui. En tartaar met gefrituurd deeg en kokos. Smakelijk, fris en zilt. Er wordt Zuid-Franse chardonnay bij geschonken uit de Côtes de Thongue: een romige en volle begeleider.
Ook het hoofdgerecht biedt vis: roodbaars, goed gegaard en opgediend met peterseliewortel, gele biet en mosterdsaus. En harder, op de huid gebakken en geserveerd met aardappelsalade, paling, asperges en bieslookolies. Prima. Tot slot gekaramelliseerde appel met boerenjongens, butterscotch, tonkaboon, hazelnoot en vanille-ijs.
Restaurant Wilhelminapark is niet meer de culinaire tempel van vroeger, maar het is nog steeds een sfeervolle plek om smakelijk en betaalbaar te eten
Restaurant Wilhelminapark
Wilhelminapark 65
3581 NP Utrecht
030-251 0693
www.wilhelminapark.nl
@restaurantwilhelminapark
Dagelijks geopend vanaf 11.00 uur.
Parkeergelegenheid.
Menu’s en à la carte.