Restaurant Lutum
In het historische centrum van Wijk bij Duurstede is restaurant Lutum, voorheen ’t Klooster, toegankelijk via de poort aan de Markt. Daarna betreed je een 17e-eeuwse ambiance glas-in-loodraampjes en een hoog balkenplafond. De uitbaters zoeken ‘spanning en puurheid’ in het eten, waartoe ze zich bedienen van producten uit de Wijker Moestuin en Het Wijker Voedselbos.
De amuses zijn brandnetelkrokant met dipsaus en Chinese bieslook; pannenkoekje met Indiase curry en augurkmarmelade. Daarna proeven wij een rouleau van palmkool met gerookte paling, ossenstaart en ham met mierikswortel en spinazie. Verrassend lekker. Zeker ook met het glas spätburgunder tradition (Theo Minges). En een biet-rouleau met paddenstoelencrème en hop-olie, bij bietballetjes gegaard in Pedro Ximenez, met verjus-gel.
Gebarbecuede eendenborst verpakt in walnootblad dat drie maanden rijpte in whisky en honing, is het hoofdgerecht. Met saus van pruimen, pure chocola en kaneel plus koolrabi en gefermenteerde walnoot. Er wordt een mooie rode wijn bij geschonken: Le Mistral van grenache- en syrahdruiven (Domaine de Ferrand).
Tot slot crème en compote van appel, nootmuskaatmousse, dropplant-ijs en appelcrumble.
Uitstekend.
Restaurant Lutum
Markt 15
3961 BC Wijk bij Duurstede
0343-593 366
www.restaurantlutum.nl
@restaurantlutum
Geopend van woe. t/m za. voor diner, za. ook lunch.
Parkeerplaatsen in de buurt.
Alleen menu’s.