Tafelen met Ton

View Original

Restaurant Janzen

Sinds 2007 staat dit statige Woerdense pand – met zijn uitgestrekte terras en parkeerterrein pal tegenover de Oude Rijn – bekend als restaurant JanZen. Een naam verwijzing naar de toenmalige eigenaar. Eerder was het een café en dáárvoor een illegale destilleerderij.
Chef-kok Jeroen van Hensbergen en zijn (gast)vrouw Natasja namen het restaurant in 2018 over en handhaafden de naam. Zij verbouwden en verfden het en voerden een meer gastronomische kaart in.

Daarvan kiezen wij de rouleau van parelhoen. Stevig vlees, extra op smaak gebracht met kerrie en zwarte knoflook, en verder vergezeld van mais, rode peper en koriander. Voor de reisgenote is er rundtartaar met zuurdesem en Utrechtse oude plus balsamico en basilicum. Mooie smaken, begeleid door Pouilly-Fuissé Aux Charmes (Domaine Eve en Michel Rey), rijp, kruidig, geel fruit, vanille: een dijk van een bourgogne.

Het pièce is boerderij-eend met bietjes. Gebraden met specerijen en gerookte thee en opgediend met gnocchi, mais en pastinaak. Op het andere bord ligt kabeljauw. Langzaam gegaard en geserveerd met een smakelijk garnituur van aardappel, schorseneer, cordycep en eekhoorntjesbrood.

Een aangename zaak.

 

Restaurant Janzen
Rietveld 130
3443 XE Woerden
0348-688 001
www.restaurantjanzen.nl
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week diner. Do. en vrij. ook lunch.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.