Restaurant de Voorburcht
Dennis (chef-kok) en Gerlinde Mulder (vinoloog) zijn de uitbaters van het restaurant in de 15e eeuwse Voorburcht (in de volksmond Spookhuis genoemd) in het historische centrum van Hattem. De Voorburcht was het laatst bewaarde deel van kasteel De Dikke Tinne (van de hertog van Gelre) dat in de loop der eeuwen steeds verder werd afgebroken.
Met gevoel voor historie proeven wij een ‘ouderwetse’ (dat wil zeggen: een tijd niet gedronken) menetou-salon van sauvignon blanc-druiven uit de Loirestreek (Isabelle et Pierre Clément) en die is frisdroog en stuivend. Bij aangename visgerechten: dorade met pompoen, clementine en amandel, en forel met koolrabi, amandel en chorizo. Mooi! Goed kookwerk, hier.
Ook kabeljauw en heilbot bevallen (we blijven dus bij die mooie witte wijn). De kabeljauw gegaard volgens het boekje en geserveerd met rettich, thom ka kai en limoen. En de platvis, prima van cuisson, opgediend met aardpeer, shiitakes en shiso. Zo hoort vis te smaken. Tot besluit de combinatie van witte chocolade, abrikoos en amaretto.
Prima keuken in dat oude kasteel.
Restaurant de Voorburcht
Adelaarshoek 18
8051 GR Hattem
038-444 5743
www.restaurantdevoorburcht.nl
@restaurantdevoorburcht
Zo. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:00 uur, za. vanaf 12:30 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.