Restaurant Carelshaven
In Delden, in het hart van Twente, vinden we hotel-restaurant Carelshaven, omkranst door eeuwenoude bomen en struiken en in de nabijheid van watermolens, houtwallen en Saksische boerenerven. Carelshaven is het domein van Alco en Evelyn van Berkel die er na een renovatie van zeven maanden een supermodern en tegelijkertijd klassiek paleis van hebben gemaakt met een uitstekende keuken van chef-kok Daniël Nijkamp.
Bij een glas frisse falanghina (Terre Stregate) proeven wij oesters, daarna knolselderij en bieslookmayonaise en verder nog crème van granny smith met granité van rode biet en een cornetje met livarmousse. Heerlijke opening.
Een prachtig tussengerecht blijkt kalfszwezerik. Gepocheerd, daarna gebakken in roomboter. Van buiten krokant en zacht van binnen, op een marbré van livarspek en rookvlees, met pompoencrème, rode biet en linzen. In het glas: strogele Pacherenc du Vic-Bilh van mansengdruiven (Château Lafitte-Teston).
Het hoofdgerecht is ree uit de eigen bossen. Vlees van de bout, kort aangebakken en opgediend met paddenstoelen, pastinaakcrème, gekonfijte aardappel met zoete ui en morieljessaus. En een mooi glas Spätburgunder. Tot slot een soufflé van kwark met citroengras en citroenmelisse.
Een feestje!
Restaurant Carelshaven
Hengelosestraat 30
7491 BR Delden
074-376 1305
www.carelshaven.nl
@carelshaven
Dagelijks diner, di. t/m zo. ook lunch.
Parkeerterrein.
Menu’s en à la carte