Tafelen met Ton

View Original

Valk Hotel Haarlem

De maître in de volle eetzaal van Valk Hotel Haarlem schenkt pouilly-fumé van Baron de L (Ladoucette) bij een amuse van crumble van witte chocola op een crèmebodempje van blauwschimmelkaas. Lekker! Gevolgd door grijze Noordzeegarnalen op crème van maïs en pittige kerrieolie met daarop ingelegde komkommer en een crunch van cashewnoten, afgetopt met schuim van kokos en limoen. Mmm!

Tussengerecht: met de hand gesneden tartaar van kalfsmuis, met een geroosterde langoustine en ijs van witte sesam. Plus een gepocheerd kwarteleitje, truffelmayonaise en zoetzure groentes. Er wordt langoustinejus bij geschonken. En opnieuw een bijzondere wijn: strogele Chassagne Montrachet, rijp, mondvullend en aanwezig (Château de Puligny).

Kooieend van de Veluwe is het pièce. Met een plakje eendenlever, het boutje gekonfijt in eigen jus, de afsnijdsels met ganzenvet en knoflook verwerkt tot rillettes. Verder rode ui, groene asperges en paddenstoelen. De wijn is rood: Siglo XX uit La Mancha, van druiven als tempranillo, merlot en syrah. Tot slot verfijnde en naar rijpe kersen smakende Zuid-Afrikaanse Oupa se Wyn (Weltevreden Estate) bij crème van mascarpone met bitterkoek, koffie, tia maria en een crunch van bastognekoek.

Uitstekend!

 

Valk Hotel Haarlem
Toekanweg 2
2035 LC Haarlem
023-536 7500
www.hotelhaarlem.nl
@vandervalkhotelhaarlem
Dagelijks geopend.
Eigen parkeerterrein.
Menu’s en à la carte.