Tafelen met Ton

View Original

SEAson Arsenaal

We kiezen niet het aangename terras met de grote parasols en het dakje van platanenbladeren, maar de koele eetzaal met het comfortabele meubilair en de sfeervolle inrichting, open keuken, vriendelijke bediening en de rust.

Paul Fagel is hier allang niet meer: Gabriëlle en Dennis Koopmans zijn de nieuwe eigenaren en dat bevalt. Na enkele oesters en wat jamón ibérico proeven wij yellowfin tonijn met paddenstoel, avocado en wasabimayonaise. Naast coquilles met eekhoorntjesbrood, hazelnoot en beurre noisette. Perfect! De Pouilly Fuissé erbij (Vincent Girardin) is mooi: romige chardonnay uit de Bourgogne.

Kalfszwezerik volgt. Krokant gebakken, geserveerd met gegrilde asperges, aardappelpuree en braadvocht met sereh. Naast bisque, gevuld met mootjes gegrilde zeebaars en zalm en vergezeld van vers brood en roomboter. De snelle sommelier schenkt er marsanne bij (Collines Rhodaniennes) van Louis Chèze: rond en strogeel.

Een klassieke tournedos rossini is het hoofdgerecht. Opgediend met groene asperges, pommes duchesse en bordelaisesaus. En glazen Médoc, sappig en tandenknarsend lekker (Chateau Rapaport). Die we doordrinken bij het dessert van streekkaasjes met krentenbrood.

Topzaak.

 

SEAson Arsenaal
Kooltjesbuurt 1
1411 RZ Naarden-Vesting
035-694 9148
www.season-arsenaal.nl
@season_arsenaal
Zo. En ma. Geopend voor gezelschappen, rest van de week lunch en diner, za. Alleen diner. Parkeren.
Menu’s en à la carte.