Restaurant TOV
Roy Strijbos (chef-kok) en Marlies Baken (gastvrouw-sommelier) zijn de steunpilaren van restaurant TOV in Schagen. Roy leerde in zijn geboorteplaats Haarlem al diverse exotische keukens kennen voordat hij de Franse basis studeerde, Marlies groeide op op een boerderij en leerde er alles over groentes uit de plattelandsmoestuin. Samen werken zij nu aan de ‘opvoeding’ van hun Noord-Hollandse gasten.
Onder het genot van glaasjes goudkleurige chardonnay uit de Languedoc (Les Hauts de Montarels) proeven wij hun menu. Met daarin o.a. op lage temperatuur gegaarde Noorse zalm met crème van mierikswortel en avocado, zoetzure komkommer en krokant van sushirijst. En met soja geroosterde corvina, met prei, witte miso, vanille-beurre blanc, bieslook en citroenkaramel. Uitstekende garing, smakelijke bereiding, mooie opmaak.
We stappen over op rode wijn van de Zuid Afrikaanse Westkaap, Wind Band, gemaakt van tempranillo, shiraz en grenache. Bij Argentijnse lende met rendangsaus, seroendeng, koolrabi en zoete aardappel. En duivenborstfilet (‘du Pays de Racan’) op karkas gegaard met crème van mais en knolselderij, gepofte quinoa, polenta en daslook. Tot slot aardbeien met mousse van limoen en yoghurt en ijs van witte chocolade.
Prima!
Restaurant TOV
Loet 8
1741 BP Schagen
0224-299 432
www.restauranttov.nl
@restauranttov
Woe. t/m za. geopend vanaf 17:30 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s