Tafelen met Ton

View Original

Restaurant Soigné

Dennis Jong (chef-kok) en Frank Velthuyse (gastheer) werken al meer dan vijftien jaar in dit 19e-eeuwse winkelhoekpand, met terras, hartje Bussum, waar het een komen en gaan van tevreden gasten is.
Ons menu begint, na enkele smakelijke welkomsthapjes bij brood en gezouten boter, met een verfijnde combinatie van dungesneden rauwe zeebaars, avocado, witte asperges, rolletjes komkommer, appel en luchtige kruidenmayonaise. Zilt en aards, zoetzuur en bite: zeer aangenaam. Naast rundertartaar met knoflookcrème, pesto en gedroogde tomaat. De maître schenkt er aromatische Duitse grauburgunder (Franz Hahn) bij.
Gevolgd door lamsrug in kruidenkorst, sappig rosé gegaard en geserveerd met asperges, lamsoren, pastinaakpuree en saus van bonenkruid. In het glas nu Siciliaanse Nero d’Avola (Cantina Ermes), Op het andere bord, en bij dezelfde wijn, tarbot, in boter gebakken en opgediend met gestoofde kalfswang, ravioli van portobello, knolselderij, lente-ui en kalfsjus. Geweldige combinatie.

Tot slot bavarois van mandarijn met crème van kardemom, gel van gluhwein, roze peper meringue en speculaasroomijs. En voor de tafelgenoot gedroogde ananas met specerijensiroop, pandancrème, kokosgel en yoghurt-serehsorbet.

Klasse.

 

Restaurant Soigné
Kapelstraat 16
1404 HX Bussum
035- 693 6379
www.restaurantsoigne.nl
@restaurantsoigne
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch (op aanvraag) en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.