Restaurant Sinne
Half-Zweed Alexander Ioannou kookt gepassioneerd in zijn Sinne, ooit café Stigter en nu al 10 jaar een karaktervolle pijpenla aan de Amsterdamse Ceintuurbaan. Met een bar, steenwand, kunst, muurbanken en kuipstoelen. Suzanne Slijter, gastvrouw en sommelier, zorgt voor de huiselijke sfeer ‘aan de voorkant’. Samen houden ze Sinne bij de tijd.
Wij proeven gemarineerde hamachi met langoustinevinaigrette, peer, shiso en crème van basilicum – mooi – en op het andere bord flan van gele curry met ponzu-kaviaar, gepofte quinoa, citroencrème en bruinwier. Lichte schotels waarbij Suzanne geparfumeerde Zuid-Afrikaanse chardonnay schenkt (Wetshof).
En gekonfijte en krokant gebakken aardappel met gerookte paling, crème van dragon, ui en een beurre blanc – ook al zo mooi – naast terrine van ganzenlever, gerookte ganzenborst, gemarineerde biet, cèpes en getoast briochebrood.
Gevolgd door gebarbecuede kalfswang met smaakaccenten van zoetzure kumquatzalf, lichtpittige bimi en nootachtige crosne-knolletjes. Plus intense kalfsjus en glazen Spaanse Pirineos crianza, fruitige cabernet sauvignon uit Somontano. Tot slot Irish coffee-mousse met chocolade-ganache en aardbeien. En een glaasje zoete Monbazillac (Chateau Bellevue) uit Zuidwest Frankrijk.
Sinne is een pareltje.
Restaurant Sinne
Ceintuurbaan 342
1072 GP Amsterdam
020- 682 7290
www.restaurantsinne.nl
@sinnerestaurant
Do. t/m zo. lunch en diner, za. en zo. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte