Tafelen met Ton

View Original

Restaurant Oud-Zuid

Bij restaurant Oud-Zuid in Amsterdam – langwerpig pand, eclectisch inrichting – kom je voor puur eten of een glas wijn in een ongedwongen sfeer. Dat alles volgens de no-nonsense filosofie: eten moet goed, lekker en gezond zijn, bereid met natuurlijke en duurzame ingrediënten, veel groente, geselecteerd vlees en dagelijks verse vis.

Terwijl het Zuid-volkje om ons heen roezemoest of het in Parijs zit, beginnen wij met een ‘doodgewone’ salade Niçoise. Op harten van Hollandse kropsla met haricots, rode ui, tomaatblokjes, Taggische olijven, gekookt eitje, aardappel en basilicum. En olijfolie met peper, zout en citroensap als dressing. Erop stukjes tonijn. Een schoolvoorbeeld van smakelijke eenvoud.

Gevolgd door krokant gebakken (en zacht van binnen) bloedworst met groene asperges, gebakken cantharellen, knoflook, sjalot en op het laatst een klontje boter en bieslook. Bij een jus van ingekookte rode wijn. Lekker!

Heilbot is het pièce, in olijfolie gebakken met een ragout van bospeen, koriander en geplukte ossenstaart. Verrassende combinatie, met ruim jus, geserveerd in een diep bord. Tot slot mooie Franse boerenkazen met een ferm glas rode wijn.

Sympathieke doe-maar-gewoon zaak.

 

Restaurant Oud-Zuid
Joh. Verhulststraat 64
1071 NH Amsterdam
020-676 6058
www.restaurantoudzuid.nl
@restaurantoudzuid
Woe. t/m za. geopend van 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.