Restaurant MOS
Dineren aan met linnen gedekte tafels met uitzicht over het IJ, pal tegenover het EYE museum. Het kan bij restaurant MOS, een van de hotspots van de hoofdstad. Henry Pattiwael van Westerloo en Egon van Hoof (chef-kok) zijn de boegbeelden van dit spectaculaire en kosmopolitische ‘theater’ in Amsterdam-Noord, met een keuken die van wanten weet.
Zoals Japanse hamachi met radijs, paddenstoel, bonbon van ui en vinaigrette met yuzu. Of Hollandse asperge met koolrabi, kokkels, scheermes en luchtige fenegriek-Hollandaise.
Wij gaan voor de zacht gegaarde heilbot met bottarga, persillade van daslook, palmkool en saus barigoule. Heerlijk! Naast gebraden kwartelfilet met artisjokjes, crème van topinamboer en bereidingen van mais. Sommelier Danilo Ruiz schenkt er een mooie Chablis bij (Patrick Piuze).
Krokant gebakken zwezerik komt daarna met cashewnoot, hangop en jus met Indiase specerijen. Op het andere bord lamsbereidingen met crème van Pierre Robert-kaas, muhammara (Arabische walnoot-pepersaus), meiknol en jus met magnolia. In het glas nu donkerrode Squinzano rosso (Apollonio) van negroamaro, sangiovese en malvasia. Die ook mooi past bij het dessert van Bourgondische kazen.
Uitstekend.
Restaurant MOS
IJdok 185
1013 MM Amsterdam
020-638 0866
www.mosamsterdam.nl
@mosamsterdam
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner, do-vrij-za. ook lunch.
P-IJdok.
Menu’s en à la carte.