Restaurant "Het Oude Dykhuys"
Verbouwde streek-oase langs de ringvaart van de Haarlemmermeer. Chef-kok Alfred van Dijk is de nieuwe eigenaar en het lijkt of hier de hele Bollenstreek komt eten: de dames van de bediening draven met volle schotels door de vierkante eetzaal maar vinden gelukkig nog tijd voor een praatje.
Wij proeven het gerecht ‘driemaal pata negra’, bestaande uit dungesneden Spaanse ham met rucola en balsamico, bitterbal van het wangvlees en soep van de ham met salami-garnituur. Hartig en smakelijk. Op het andere bord gebakken rode mul met mangochutney en rijst met tom ka kai-bereiding. Heerlijke vis, smakelijk garnituur.
Vooraf gegaan door tonijntartaar met gamba in tempura, inktviskroepoek, radijs, wakamé en wasabimayonaise. En geroosterde coquilles en zilt-hartige zalm, gemarineerd met gin en limoen. Plus kropsla, venkel, groene asperges en komkommer. De maître-sommelier schenkt bij alle gangen de heerlijke viognier ‘V’ van domaine de Grangeneuve. Ter afsluiting smullen we van een frambozendessert met balsamico, gel van vlierbessen, bavarois van rood fruit en ijs van yoghurt en munt.
Het Oude Dykhuys is een blijver.
Restaurant "Het Oude Dykhuys"
Lisserdijk 567
2165 AL Lisserbroek
0252-413 905
www.hetoudedykhuys.nl
Ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.