Restaurant Babylon
Een restaurant met stadse allures in een agrarische context: Babylon in Heerhugowaard. Van Rik en Maya Jonk, die het bedrijf opstootten in de vaart der volkeren.
Hun amuse is een verrassing: een bitterbal van kalfswang op zuurkool met truffelmayonaise. Gevolgd door een voorgerecht van gravad lax. De zalm in eigen keuken gemarineerd en gepekeld met dille, citroen, suiker en zeezout. Plakjes ervan liggen op het bord met crème van pastinaak. Verder blini’s van venkel, gepofte tomaatjes, en koraal van dille en spinazie. In het glas: frisse Côtes de Gascogne.
Het hoofdgerecht komt uit de polder: wilde eend. In de oven op karkas gegaard in boter, mals geserveerd met het in ganzenvet gekonfijte boutje. Verder aardpeer in twee bereidingen: tot crème gekookt, en in boter gekonfijt. Naast mini-boerenkooltjes en jus van gevogeltefond, walnotenolie en sesam. Lekker! Er wordt donkerode en mooi combinerende Chileense carmenère (Viñ Morandé, Maipo Valley) bij geschonken.
Tot slot een bombe van witte chocolade gevuld met ijs van yoghurt en kersen, naast galetjes van driekleurenchocola, chocolademousse, stoofpeerbolletjes, chocolade boomschors en meringue van rood fruit. Plus ‘sneeuwschuim’ van dille en dennentoppen.
Prima adres.
Restaurant Babylon
Pannekeetweg 20
1704 PL Heerhugowaard
072-572 3906
www.babylonhotel.nl
Dagelijks geopend.
Parkeerterrein.
Menu’s en à la carte.