FêteVis
Een aangenaam los sfeertje heerst er in FêteVis (voorheen De Kruidfabriek, voorheen Lute) in Amstelveen. Ongedwongen bediening en vrolijk Groot Amsterdams en Goois gedrang rond de uitnodigende zetels. De vierkante, rumoerige ‘bedrijfshal’ die het culinaire complex vormt, is tegenwoordig het werkterrein van Sara en Isabelle Lute, dochters van Peter en Marieke Lute die dit alles bedachten. En zich vestigden in de oude kruitfabriek van, wat toen nog heette, Ouderkerk aan de Amstel.
Ons maaltje begint met een warme, in achten gedeelde broodbol met daarbij hummus, heerlijke vadouvancrème en pimentmayonaise. Gevolgd door een amuse-shooter met paprika-gazpacho en schuim van gerookte olijf. Terwijl onze glazen worden volgeschonken met Saint-Véran van Paquet.
Tonijntataki met zoetzure komkommer, zeewier en wasabi plus een tapiocacrunch is het voorgerecht. En op het andere bord ceviche van zeebaars met kokos, groene curry en quinoa. Heerlijke kost, goed geportioneerd, aangename textuur, prachtige zuren, allebei goed passend bij de glazen bourgognewijn. Daarna boerderijkip met truffel, gerookte boter en lardo. En kabeljauw, op brood gebakken, met gemarineerde witlof en beurre blanc met miso. Prima! Tot slot een kaasplateau met garnituur.
Aangename zaak!
FêteVis
De Oude Molen 5
1184 VW Amstelveen
020-472 2462
www.fetevis.nl
@fetevisrestaurant
Dagelijks geopend op afspraak
Parkeerterrein.
Menu’s.