Brasserie Margaux
Aan de Beethovenstraat in Amsterdam vinden we Brasserie Margaux van Dylan Sturm en Thom Lammerts van Café Garçon, elders in Zuid. De Franse keuken staat ook hier centraal en de inrichting van de zaak is smaakvol. Je vindt hier dus de klassieke salades niçoise en cesar, de uiensoep en de natuurlijk escargots à la Bourguignonne. In de wijnkelder liggen beroemde Franse wijnen (inderdaad, ook een Château Margaux, die zelfs per glas is te bestellen).
Ons etentje begint met croquettes de crevettes, oftewel drie garnalenkroketjes van Holtkamp met gefrituurde peterselie en cocktailmayonaise. Lekker dus. Net als de assiette de charcuterie voor de reisgenote. Een selectie van Bayonne ham, Rosette de Lyon, Coppa de Corse en gepekelde groenten. We drinken er aangenaam romige witte Beaujolais bij.
Ook de hoofdschotels zijn klassiekers: tournedos Rossini, met aardappelpuree, foie gras, geschaafde truffel en maderasaus. Op het andere bord: coq au vin, in rode wijn gestoofde kippenbout met groentes en aardappelpuree. In het glas opnieuw Beaujolais, nu licht gekoelde lichtrode Brouilly. Tot slot Franse kaasjes.
Aangenaam!
Brasserie Margaux
Beethovenstraat 27-A
1077 HM Amsterdam
020-205 1058
www.brasseriemargaux.nl
@brasseriemargaux
Ma-di-woe. geopend vanaf 17:30 uur, rest van de week vanaf 11:30 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.