Tafelen met Ton

View Original

Restaurant Wolfslaar

Maarten Camps is directeur en chef-kok in dit beroemde koetshuis van het gelijknamige Bredase landhuis met oprijlaan, terrassen en bosschages. Hij serveert smakelijke welkomsthapjes, zoals taco met salsa van tamarillo en chipotle, avocado en gepekelde sjalot.

De sommelier schenkt Baskische wijn bij een combinatie van Hollandse Nieuwe, appel, selderij, hangop, dille en kaviaar. Gevolgd door een entree van rundertartaar en lardo di Colonnata met crème van witte balsamico en dragon, peterselie en koriander. Mooi fris.

Perfect gebakken tarbot komt met een garnituur van oester, scheermes, limoen, kropsla en peterselie, bij een sappige Languedoc-cuvee van chenin blanc en petit manseng (Les Petits Dragons).

Op het karkas gebraden wilde eend is een mals pièce, met pastinaak, witlof, rode biet en aardappel. Aan tafel wordt er eendenjus bij geschonken die extra smaak kreeg van calvados en kerrie. De dieprode Bulgaarse ‘Seven Grapes’ (Katarzyna Estate) combineert mooi. Op het andere bord: supermals gebraden ree in eigen jus met zwarte bessen. Met snijboon, cantharel en pommes fondantes. Prachtige begeleider: cabernet franc van Château Yvonne. Tot slot braam, chocolade met specerijenroomijs.

 

Restaurant Wolfslaar
Wolfslaardreef 102
4834 SP Breda
076 560 8000
www.wolfslaar.com
@restaurantwolfslaarbreda
Woe. t/m vrij. lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeerruimte.
Menu’s en à la carte.