Tafelen met Ton

View Original

Restaurant Monarh

In de weefruimte van het voormalige klooster van de Tilburgse missiepaters vond restaurant Monarh zijn domicilie. Tot tevredenheid, want de keuken van chef-kok Paul Kappé is uitstekend en de wijnen van zijn broer Ralph zijn van hoge kwaliteit.

Zoals de Condrieu van Nicolas Perrin bij een fantastisch voorgerecht van ganzenlever – mousse, terrine en gevriesdroogd met gepofte quinoa – met zalf van geitenkaas, brioche-toast, wortel en lycheevinaigrette. Op het andere bord een uitstekend gegaarde Argentijnse garnaal met passievrucht en een tandoori-krokantje. Daar schenkt Ralph Oostenrijkse Gelber Muskateller (Alphart) bij.
Zo hoort eten te zijn!
Anjouduif wordt dan aan tafel ‘ouderwets’ van het gebraden karkas gesneden en, nog steeds warm, opgediend op eigen jus. En een garnituur van cantharel, biet, fregola, hazelnoot en crème van appel en époisses. Erbij in het glas: Oostenrijkse St. Laurent (Johannes Trapl), Neusiedlersee. Naast lam op drie manieren: rosé gebakken filet, gestoofde nek en langzaam gegaard spek. Het dessert: kokosijs met mangocompote, bergamot, witte chocolade en thee van groene curry. En een glas semizoete Málaga (Telmo Rodriguez).

Grote klasse.

 

Restaurant Monarh
Bredaseweg 204-08
5038 NK Tilburg
013-536 5805
www.monarh.nl
@restaurantmonarhnl
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. geen lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.