Restaurant Eden
‘Spannend, vernieuwend, tegendraads: dat is onze signatuur.’ Zeggen ze over zichzelf bij restaurant Eden in Valkenswaard. De naam leidden ze af van de Hof van Eden, een vergelijking die voldoende zegt over de ambities. Chef-kok Herman Cooijmans wil uitblinken met gedurfde smaakcombinaties en spannende tafelbereidingen.
Dat lukt goed met gerechten die namen hebben als ‘Mahi mahi & Magnolia’, ‘Visschubben’,
‘Lardo & Schelpdier’ en ‘Surf Wellington’. Maar ook met de minder cryptisch omschreven lekkernijen uit het menu Jeunes Restaurateurs. Wij proeven tonijn met bressaola, lychee, zwarte knoflook en biet, naast Dutch yellowtail king fish met shoftshell krab, gefermenteerde koolraap en tom yam. Er wordt Piemontese Roero Arneis (Batasiolo) bij geschonken: buitengewoon smakelijk allemaal.
Dat geldt ook voor het runderliesstuk met kalfszwezerik, shiitakes, kiwi en pepermengsel. Op het andere bord: ossenhaas met paddenstoelen, koolrabi en sandelhout-jus. In het glas nu donkerrode Zuid-Afrikaanse cabernet sauvignon (Audacia) die ook al zo mooi past. Tot slot een prédessert van bokkenpoot met vanille, en chocolade met cacaovrucht, citroen en citroentijm
Klasse.
Restaurant Eden
Eindhovenseweg 115
5552 AA Valkenswaard
040-844 6193
www.restaurant-eden.nl
@restauranteden
Ma. en di. gesloten, rest van de week diner, za. ook lunch.
Parkeren in de buurt. Menu’s en à la carte.
Zomer 2024 verhuist Eden naar Waalre.