Restaurant de Molen
Kaatsheuvel is gewoon zo’n Brabants dorp met een joekel van een kerk in het midden en daaromheen huisjes en winkeltjes. En een molen. Met aan haar brede voet restaurant De Molen dat rond de schuin opgemetselde IJsselsteentjes is gekruld.
Het is een warme zomeravond dus ons proefdriemanschap heeft zich verschanst op het drukke terras en drinkt koele biertjes. Bij licht geroosterde coquille met pata negra, bloemkool, truffel en beurre noisette. Naast zalmtartaar met gefrituurd ei, aardappelsalade en zalmkaviaar. En voor proever nummer drie Thaise tom kha kai-soep met kokos, kip, taugé en bosui. Smakelijke entrees, petje af voor het keukenpersoneel dat tussen die metersdikke muren staat te zweten.
Noordzeekabeljauw komt dan met pompoen, pommes fondantes en beurre blanc, uitstekend gegaard. De aardappeltjes en de botersaus passen perfect bij het malse visvlees. Op het tweede bord ligt zeebaars, ook al prima gegaard, met tagliatelle, spinazie en beurre blanc die is verrijkt met saffraan. Naast parelhoen met knolselderij, kastanje, pompoen, polenta en schuim van eekhoorntjesbrood. Goed gedaan. Een brede selectie kaasjes besluit het diner onder de molen.
Restaurant de Molen
Vaartstraat 102
5171 JG Kaatsheuvel
0416-530 230
www.demolenkaatsheuvel.nl
Ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 11:30 uur.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.