Restaurant Crijns
In het hart van Bladel huist restaurant Crijns in een verbouwde Brabantse langgevelboerderij. Patron-cuisinier Marc Crijns en gastvrouw Imke verwelkomen je onder de oude balken in hun sfeervol gemoderniseerde zaak.
Tartaar van diamanthaas opent het menu. Met mayonaisedressing en crème van pompoen en wortel. Eromheen in olie gebakken cantharellen en een yoghurt-cantharellendressing plus salade en crème van topinamboer. Verder schorseneren en druppeltjes aceto. Puur, lekker, en zacht met een beetje bite. Er wordt witte Portugese colheita bij geschonken (Portal da Azenha, Douro). Fris, fruitig en rijp.
Tussengerecht: gebraiseerde heekfilet, gemarineerd in soja, azijn, worcestersaus, rijstwijn en suiker. Daarna gekaramelliseerd in zonnebloemolie en nagegaard in een marinade van steranijs, kaneel, gember, bosui en visbouillon. Mals geserveerd met gel van rode biet en sojasaus en crème van zoete aardappel. Pure smaken! Lekker ook met het glas strogele Quercus uit Slovernië. Kruidig, mineralig en vol.
Hoofdschotel: gebakken zeeduivel met risotto die op smaak is gebracht met Olde Remeker-kaas. Met gewokte spinazie en schuim van aardappel en boter. In het glas: l’Odalet van marsanne- en roussannedruiven uit de Pays d’Oc. Tot slot regionale kaasjes.
Prima!
Restaurant Crijns
Sniederslaan 121
5531 EK Bladel
0497-338 946
www.restaurantcrijns.nl
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner.
Parkeerplaats.
Alleen menu’s.