Restaurant Chocolat
‘Fine casual dining’ heet het wat uit de keuken komt van patron-cuisinier Dorus Clement. Een mix van internationaal, Frans, Oosters en klassiek. Populair tot ver buiten de Baronie vanwege de Brabantse gastvrijheid, de jonge bediening, het interieur met de imposante foto’s en de zonnige binnentuin in het Bredase winkelhart. En de ligging tegenover de Grote Kerk.
Op de kaart zien we tartaar van gerookte biet met braam en yuzu, naast steak tartaar met Belperknolle en crème van eidooier. We kiezen Sashimi Chocolat: plakjes rauwe zalm en tonijn met gember, sojasaus en wasabi. Met stokjes. Simpel maar lekker. We drinken er Saint-Aubin premier cru bij van Olivier Leflaive. Lekkere wijn!
Kabeljauw komt dan met zuurkool en vadouvan: goed gebakken, mooi garnituur. Naast langoustines op watermeloen met komkommer, oester, zeewier en aspergekopjes. Ook mooi, en prima begeleid door die Saint Aubin.
Als pièce een stevige filet kalfshaas, goed rosé gebraden, met draadjesvlees en bearnaise. Plus kalfsjus met morieljes. Tot slot ‘Chocolat & chocolat’, smakelijke bereidingen van pure en witte chocola, naast Franse kaasjes met vijgenbrood en portstroop.
Restaurant Chocolat
Torenstraat 9a
4811 VX Breda
076-5335975
www.restaurant-chocolat.nl
@restaurantchocolat
Dagelijks lunch en diner, zo. gesloten.
Parkeren: De Barones, Q-park en De Prins.
Menu’s en à la carte.