La Nouvelle Auberge du Bonheur
Mooie Franse naam voor het restaurant van Auberge du Bonheur, aan de rand van natuurgebied De Oude Warande in Tilburg. Cuisinier Ralph Blaakenburg is de spil van dit intieme en chique restaurant waar Frans en Werelds wordt gekookt met zoveel mogelijk lokale producten.
Bij smakelijk desembrood van Robért van Beckhoven en glaasjes AIX rosé uit de Provence proeven we een opmerkelijk gerecht: gepekelde peer. De steenvrucht gaat samen met ricotta, koolrabi, kappertjesblad en walnoot. Veel mooie smaken bij elkaar: zo kan een vega-gerecht dus ook smaken. De reisgenote houdt het bij kabeljauw. Met sinaasappel, broccoli en eigen jus. Mooie smaakcombinaties.
Die we ook aantreffen in twee vlees-hoofdgerechten: burger van black angus, en bavette. De forse rundvleesburger (bijna twee ons) opgetuigd met parmezaan, paddenstoelen, truffelmayonaise, verse friet en een briochebroodje. En de bavette, ook van black angus, gegrild, met verder geroosterde groene asperge, parmezaan en oude balsamico en net als de andere schotel verrijkt met frietjes. En voor beide schotels een passend glas rode Bordeaux (Rothschild). Tot slot warme appeltaart met slagroom en vanille-ijs.
Verrassende zaak.
La Nouvelle Auberge
Bredaseweg 441
5036 NA Tilburg
013-468 6942
www.bonheurhorecagroep.nl
@bonheurgroep
Zo. gesloten, rest van de week geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.