Food Atelier Promessa
Walter (chef-kok) en Rob (gastheer) Dijkstra namen dit bekende Eerselse restaurant over van hun ouders en maakten er een hippe zaak van met een trendy inrichting. ‘Food Atelier Promessa’ is de nieuwe naam. ‘Food is art’ zeggen zij er bij, en zichzelf achten zij de ware kunstenaars. Hun palet wordt gekleurd door keukens uit alle windstreken.
Bij een glas Anniche (Michel Pion) van sauvignon blanc en sémillon uit de Bordeauxstreek proeven wij wat dat inhoudt. Een plateau rauwe vis – zalm, tonijn, coquille, oester – naast een bordje met drie smeuïg gevulde Ibericokroketjes met mosterd. Lekker, inderdaad, maar kunst? Het gedeelde tussengerecht pasta aglio e olio met knoflook en rode peper (zoals het hoort) plus gamba’s (verrassing) is nóg smakelijker, dus ons hoor je niet klagen.
Ook de rundvlees-pièces bevallen. Rendang met gepofte spitskool en kimchi (heerlijk), naast een sappige tournedos van Uruguees grain fed-rund met rode wijnsaus en seizoensgroentes. Bij glazen donkerrode Tinto da Anfora Bacalhoa: Portugese aromatische elegantie uit de Alentejostreek. Die ook goed past bij het dessert van kaasjes van kaasmeester Van Tricht.
Prima zaak.
Food Atelier Promessa
Markt 3
5521 AJ Eersel
0497-530 510
www.promessa.nl
@restaurantpromessa
Di. t/m za. geopend vanaf 17:30 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte