Tafelen met Ton

View Original

Alma

foto: Pieter d’Hoop

‘Twee zielen, één gedachte,’ zeggen chef-kok Wouter van Laarhoven en zijn partner Malou Hagenaars (gastvrouw) over restaurant Alma in Oisterwijk. Sinds eind 2019 bouwen ze op de bovenverdieping van voorheen De Swaen aan hun ultieme droom: een eigen restaurant waar alles klopt.

In de elegante setting van Alma – massief eiken visgraatvloer, wandpanelen, hoefijzervormige lederen wandbanken en gestoffeerde stoelen aan ronde gedekte tafels – proeven wij Noordzeekrab in cannelloni’s van selderij met gefrituurde garnaaltjes en duindoornbes en met een vinaigrette van karnemelk, dille en limoenblad. Bij een glas Badische spätburgunder (Claes). Op het andere bord: steak tartaar van Holstein rund met een Marigold ei, merg en kaantjes.

Na een marbré van rundersukade, eendenlever en Ibericoham – smeuïg, hartig, verrukkelijk – volgt zeebaars met artisjok-barigoule, tagliatelle en kreeftenjus. Ook perfect van bereiding en smaak. In het glas: volfrisse Nieuw-Zeelandse pinot gris (Main Divide). Op het andere bord: drie langoustines met smaak en bite. Met kaviaar, cantharel, lasagne van aardappel en spekvet, dashi-beurre blanc en een kannetje langoustine-bisque. Besloten met dessert van rabarber en aardbei.

Uitstekend!

 

Alma
De Lind 45a
5061 HT Oisterwijk
013-203 2004
www.alma.nl
@alma.oisterwijk
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week lunch en diner, woe. alleen diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.