Tafelen met Ton

View Original

Ristorante Schatull

Het gastronomische restaurantje Schatull (oud Limburgs voor schatkistje) ligt vlakbij de kerk van Vaals en je merkt dat je aan de grens zit: de menukaart is in het Duits. Het interieur is huiselijk met een open haard en een gemetselde bar. Chef-kok Monique Posset en sommelier Dario Troc hebben maar vijf tafels, maar hun keuken is verfijnd, modern Italiaans.

Ons proeftrio snoept van olijven, grissini en frisse prosecco uit Treviso totdat Moniques voorgerechten worden geserveerd: coquille, inktvis en tonijn. De Jakobsmossel in dunne carpaccioplakjes gesneden en op smaak gebracht van lardo di colonnato, karnemelk, appel en steurkaviaar. De inktvis opgediend met bottarga (geperste viskuit), asperge, Italiaanse kaas en sinaasappel. En nummer drie: yellowfin met oester, bergamot en gefermenteerde komkommer. Drie smaakbommen. Dario schenkt er Vermentino di Sardegna bij die prima combineert.

Gevolgd door een eensgezinde hoofdgerecht-keuze: lamsvlees. Mals gegaard en geserveerd met ravioli met spinazie, pecorino en gefermenteerde zwarte knoflook. In het glas nu rode Salice Salentino riserva uit Puglia: rond en mondvullend. Tot slot panna cotta met aardbei en glaasjes Zibibbo.

 

Ristorante Schatull
Akenstraat 31
6291 BA Vaals
043-3061740
www.schatull.nl
Ma. en di. gesloten, rest van de week diner, lunch op afspraak.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.