Tafelen met Ton

View Original

Restaurant Cabillaud

Op de tweede etage van Theater De Maaspoort in Venlo verrees in 2015 restaurant Cabillaud waar met verse ingrediënten uit de regio mooie gerechten worden bereid. De ambiance is fraai: hoge plafonds, fluwelen fauteuils, open keuken en terras met Maaszicht, door het personeel aangeduid als ‘een stukje St. Tropez in Venlo’. Chef-kok Max Wetzels en gastvrouw-sommelier Milou Alberts zijn de gezichten van het moderne restaurant en zij zijn solide hoofdrolspelers in hun eigen theater.

Wij drinken de uitstekende chardonnay van Wijndomein Genoels-Elderen uit de Belgisch-Limburgse Maasvallei en proeven hamachi met sushirijst, dashi en komkommer. Lekker: fris, zilt en oosters. Prima keuze. Ook het andere voorgerecht bevalt: sliptongetjes met Limburgse asperges, zeekraal en remouladesaus.

We blijven bij de zee voor het hoofdgerecht (en ook omdat de zaak ernaar is vernoemd): kabeljauw. Uitstekend gegaard, goed op smaak en geserveerd met pancetta, gnocchi en kappertjes. De Limburgse witte wijn blijft ook hierbij present, én bij het andere hoofdgerecht: eend met spitskool, calvados en pistache. Uitstekend werk: zo ga je met goede ingrediënten om.

 

Restaurant Cabillaud
Oude Markt 30
5911 HH Venlo
077-320 7222
www.cabillaud.nl
@restaurantcabillaud
Do. t/m za. geopend voor diner vanaf 17:00 uur, lunch op aanvraag.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.