Onglet
Het is niet het mooiste stukje rundvlees en ook de naam (longhaas) is niet erg ‘sexy’, reden waarom slagers het meestal voor zichzelf hielden. Maar de laatste jaren maakt onglet (de Franse naam) een ware triomftocht. Het Maastrichtse restaurant van chef-kok Alan Oostrom, in een oude slagerij in Wyck, kreeg de naam Onglet als eerbetoon aan dat vergeten stukje vlees dat hier op een Southbend grill wordt bereid.
Wij bestellen een mooie fles Limburgs rood (pinot noir Maasvallei van Wijngoed Thorn; betaalbaar en lekker) en wachten op de kaart. Vooraf: kalfstartaar met brioche, geserveerd met eidooiercrème, kreeftenmayonaise en serranoham. Naast paté van wildzwijn met knolselderij en dadel. Mooi! Stoere smaken en texturen, goede combinatie ook met die Limburgse wijn.
Gevolgd door kalfszwezerik met paddenstoelen en koolrabisaus op het ene bord en – uiteraard – onglet op het andere. Opnieuw verrast longhaas met zijn smaak en textuur. Het malse vlees wordt begeleid door zoete ui, aardappel met ossenstaart en saus van zwarte knoflook. Heerlijke kost. Besloten met kaasjes en onweerstaanbare madeleines met room.
Onglet
Wycker Brugstraat 27
6221 EB Maastricht
043-852 8847
www.onglet.nl
@onglet_maastricht
Woe. en za. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.