Hoeve de Boogaard
Een plaatje is het, de zwartwit-geluikte hoeve De Boogaard van patron-cuisinier Jan Cremers, in het landelijke Geijsteren, een dorpje vlakbij Venray. Samen met zijn vrouw Anita beheert hij een oase van rust en tijdloosheid.
We snoepen er van Limburgs brood met naar keuze kruidenboter, reuzel met kaantjes, of rillettes van Livar. En vleeswaren van de ambachtelijke slager in het dorp. Uiteraard – het is er het seizoen voor – proeven we ook asperges, gesnipperd rond een mootje gepocheerde kabeljauw met prei en andijvie en een roerei erop. Het geheel omgeven door een saus getrokken van garnaalkoppen en -schalen. Zilt en aards, hartig en zoet: verrukkelijk. En daarna pure asperges: met gekookt ei, boerenbeenham en krielaardappeltjes. En lobbige botersaus. Heerlijk! We drinken er Piemontese Montej Bianco bij, van sauvignon en chardonnay, die mooi aansluit.
Vervolgens stappen we over op rode Santenay (Jessiaume), kruidig en sappig. Bij klassiek bereide kalfswang – gekonfijt in ganzenvet en langzaam gegaard en getrancheerd – met roergebakken asperges, aardappelnootjes en ganzenlever. En een saus van echte truffels. Tot slot ijs met koffie-extract, slagroom en Pedro Ximenez-sherry.
Een culinair feestje.
Hoeve de Boogaard
Wanssumseweg 1
5862 AA Geijsteren
0478-539 070
www.hoevedeboogaard.nl
@hoevedeboogaard
geopend van donderdag tot maandag, (liefst op reservering om teleurstelling te voorkomen)
Geopend voor diner, zo, ook lunch.
Parkeren.
Menu’s.