Bistrot-bar de Etalage
Gastheer Matthijs Jansen kwam uit Chateau Neercanne en chef-kok Rick Cobben kwam uit restaurant Julemont: jonge honden die van wanten weten. In een voormalig winkelpand in Geleen begonnen zij restobar De Etalage, een hip soort Parijse bistrot in hartje stad.
Wij proeven er Oosterse steak tartaar met sesam, oesterblad en radijs, naast coquille met scheermes, passievrucht en koffie en dat blijken uitstekende voorgerechten. Mooi opgemaakt en boordevol smaak: de keuken hier is zeer oké. We drinken er Italiaans wit bij: Talo Verdeca uit Puglia, vol en mineralig.
Na een gedeeld vega-tussengerechtje van artisjok met avocado, shiitake en yuzu stappen we over op vlees: lam en een kippetje. Lamsnek, om precies te zijn, met gekaramelliseerde ui, aubergine en wortel. En hoender met aardpeer, bimi en cranberry. Mooie bereidingen en cuissons, heerlijke smaken. Met een bakje frieten erbij. Er wordt opnieuw Italiaanse wijn bij geschonken: sappige, lichtrode pinot nero uit Friuli (Alturis). Goede combinatie, zeker met het vogeltje. Stoofpeer met crème brûlée en dulce de leche besluit onze Geleense excursie.
Uitstekend restaurant.
Bistrot-bar de Etalage
Raadhuisstraat 11
6161 GA Geleen
046-888 6946
www.etalagegeleen.nl
@etalagegeleen
Woe. t/m zo. geopend voor lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s (op vrij. en za.) en à la carte.