Beluga Loves You
Het iconische culipaleis van Servais en Stephanie Tielman die de zaak vier jaar geleden overnamen van Hans van Wolde. Pal aan de Maas, met een prachtige architectuur en een uitstekende keuken. Bosco (bos), Aqua (water) en Terra (aarde) zijn de plekken waar chef zijn gasten naartoe voert en daar vinden we heerlijkheden die ook nog eens elegant genoemd mogen worden.
Zoals de cilinder van filodeeg met yellowfin tonijn, olijf en parmezaan, en de macaron van rode biet, appel, amandel en cabrales. Met glazen frisse champagne. Na deze bos-opening volgt de eetzaal met ‘waterzicht’. Daar wordt chenin blanc uit de Loire geschonken bij een reuzengarnaal met yuzu, mosterd, daikon en basilicum. Op het andere bord smeltend zacht waguyvlees met paling, rode biet, dille, shiitake, eidooier en kaviaar. Ver-ruk-ke-lijk. Tot slot boerenkazen met garnituur en brood van venkelzaad. En een zoet dessert van bosaardbei met Limburgse asperges, magnolia en rabarber, naast witte chocolade met dragon, anijs en caipirinha, een exotische cocktail op basis van Braziliaanse rum, limoen en rietsuiker.
Grote klasse.
Beluga Loves You
Plein 1992 nr 12
6221 JP Maastricht
043-321 3364
www.belugalovesyou.com
@beluga_loves-you
Zo., ma. en di. gesloten, rest van de week lunch en diner. Parkeergarage vlakbij. Menu’s en à la carte.