Restaurant Blumé
Op de begane grond van boutiquehotel Halbert in Groningen, op de plaats van het voormalige Hotel de Ville, openden Marloes Hemmel en Jan Akkermans restaurant Blumé. Als executive-chef en mede-eigenaar trokken zij Henrice Dijks aan die op die plek al jaren de keuken van bistro ’t Gerecht had geleid en daarvoor werkte in toprestaurants. In Blumé kookt hij in een moderne, Frans-georiënteerde stijl.
In een decor van ossenbloedrood, een halfopen keuken en zicht op een prachtige binnentuin proeven wij langoustine met curry, bospeen en quinoa, naast een vegetarische entree van knolselderij met beurre noisette, kardemom en doperwt. Mooi! We drinken er Limburgse wijn bij van wijngoed Thorn, gemaakt van auxerroisdruiven. Fris en sappig.
De ossenhaas daarna is à point gebakken, supermals en perfect op smaak. Opgediend met groene asperges, gnocchi en traditionele Bordelaisesaus. Op het andere bord opnieuw vegetarisch: ravioli gevuld met eekhoorntjesbrood, shiitake en daslook. Heerlijk. In het glas nu donkerrode cabernet sauvignon uit Washington State (Chateau St. Michelle). Tot slot aardbei met cacaosap, matcha en witte chocolade.
Verrassende nieuwkomer.
Restaurant Blumé
Oude Boteringestraat 43
9712 GD Groningen
050-205 3137
www.www.restaurantblume.nl
@restaurantblume
Zo. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur. Parkeren in de buurt. Menu’s en à la carte.