Bellami’s bar à manger
Deze aangename zaak, officieel Bellami’s Bar à Manger geheten, is een kruising tussen een bistro en een wijnbar. Van Maeyke en Sebastiaan Schokker die samen met gastheer-sommelier Roel Wijfjes aan de weg timmeren. Uit de halfopen keuken komen aantrekkelijk geprijsde vis- en vleesgerechten, salades, soepen, ‘delicatessen’ en crudités. Met daarbij een ruime keuze aan wijnen per glas.
Wij laten ons een romige chardonnay uit de Pays d’Oc inschenken en smullen van typische bistrogerechten als ‘oeufs mayonaisé’, gekookte halve eitjes met lekkere vulling. En Pekingeend in filodeeg met hoisin-mayonaise. Heerlijk. We verlaten de bar en installeren ons aan een echte tafel voor lauwwarme fazantfilet met champagneschuim en gestoofde zuurkool met een spekje. Mmm! Naast grote gepelde garnalen met gestoofde venkel, menthe-saus en saffraandruifjes. Bij glazen steviger wit: Zuid-Afrikaanse chenin blanc van Tulbagh. Hoofdgerechten: ‘hachis parmentier’, oftewel klassiek draadjesvlees uit de oven met aardappelpuree en rode-wijnjus. En haasbiefstuk (200 gram) van Simmentalerrund met paddenstoelensaus, cognac en dijonmosterd. Bij glazen knalrode Rioja met veel eikenhout-vanille.
Bellami is een relaxte kanjer.
Bellami’s bar à manger
Grote Kromme Elleboog 13
9712 BJ Groningen
050-204 2798
www.bellamis.nl
@bellami
Zo. en ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:00 uur, za. vanaf 15:00 uur. Parkeren in de buurt.
À la carte.