Restaurant Rijnzicht
Patron-cuisinier Mike Cornelissen vormt de vierde generatie in het familierestaurant Doornenburg, in de gemeente Doornenburg aan de splitsing van de Rijn en de Waal en tussen het historische kasteel Doornenburg en Fort Pannerden. Vanaf het moderne, vernieuwd terras is er een prachtig uitzicht op het Pannerdensch Kanaal en op grote grazers als Konikpaarden en Galloway-runderen in het groen ernaast. De keuken is speels, eigentijds en, hoewel verstopt in het oosten van de Betuwe, internationaal.
Wij proeven coquille met jabara (kruidige Japanse citrus), Nederlandse wasabi en zeewier, naast kingfish met sansho (Japanse peper), shiso en koenjit. Zilt en umami, zeer eigentijds smaakpalet. Bij glazen frisse champagne. Het tussengerecht is een combinatie van langoustine en wagyuvlees met watermeloen en tandoori: ook zo bijzonder.
Glazen Zuid-Afrikaanse chenin blanc begeleiden de hoofdgerechten. Zeebaars met bak kut teh (Maleisische varkensrib), aubergine en curry. En op het andere bord zeetong en kreeft met een garnituur van aardappel en oude kaas. Verrassende combinaties. Tot slot Manjari chocolade met yuzu, umeshu (zoetzure Japanse abrikozenlikeur) en dulce de leche.
Uitstekend!
Restaurant Rijnzicht
Sterreschans 15
6686 MS Doornenburg
0481-421 308
www.rijnzicht.nl
Ma-di-woe gesloten, rest van de week diner, vrij. t/m zo. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.