Restaurant De Voorburcht
In het historische centrum van Hattem staan de overblijfselen van het Spookhuis uit 1400. In het gedeelte Dikke Tinne vond restaurant De Voorburcht van Dennis (chef-kok) en Gerlinde Mulder (gastvrouw-sommelier) een plekje. Een romantische ambiance met een smaakvolle keuken.
Gerlinde schenkt ons proeftrio een niet alledaagse witte wijn, Bulgaarse Bessa Valley van marsanne, roussanne en viognier. Bij voorgerechten als ceviche van forel met koolrabi, geroosterde amandel en chorizo; gebakken buikspek met witte kool en appelstroop; en steak tartaar met ibericoham, truffel en parmezaan. Wow! Wat een smaken en bereidingen: vakwerk!
We vervolgen met smeltend zachte rundersukade met een garnituur van paddenstoel, knolselderij en jus de veau. Op het andere bord: ‘grain fed’ bavette met chimichurri, zwarte knoflook en sjalot. Nummer drie, de (gelegenheids)vegetariër, buigt zich over een gerecht van knolselderij, linguine, beurre blanc en peterselie. Heerlijke schotels, modern-klassiek, evenwichtig in smaak en textuur en mooi opgemaakt. We drinken er mooi Argentijns rood bij: malbec uit de Paraje Altamira. Tot slot mandarijn met witte chocolade, boeddha vinger en tijm.
Een ontdekking!
Restaurant De Voorburcht
Adelaarshoek 18
8051 GR Hattem
038-444 5743
www.restaurantdevoorburcht.nl
@restaurantdevoorburcht
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner, za. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.