Brasserie Poelzicht
Cuisine Française in de Betuwe. Edwin Muns (chef-kok) en partner Lydia Langius (gastvrouw) zijn de steunpilaren van Brasserie Poelzicht in Kapel-Avezaath. Allebei geboren en getogen in de Betuwe, samengewerkt in restaurant als de Gravin van Buren en Lodewijk XIII en ‘helemaal gek’ van Franse keuken. Dat maken ze nu waar in hun landelijke hofstede, met een menukaart vol Franse klassiekers als paté, steak tartare, kroketten, oesters, zeetong en côte de boeuf.
Het is mooi weer dus wij mogen lunchen op het ruime terras. Van de wijnkaart met uitsluitend Franse wijnen kiezen wij de mooie Bourgogne Chardonnay van Patrice Rion. Bij aangeschroeide tonijn met gele curry en Aziatische spinaziesalade. Plus dimsum van tonijn en gember, zoetzure komkommer en kaffirlimoen. Naast goed gevulde, romige kreeftensoep met steranijs, crouton van focaccia met kreeftensalade en groene ketchup. Mooi!
Gevolgd door zeebaars met jonge paksoy, saus van soja, sesam, knoflook en gember en fijngesneden lente-ui. Op het andere bord geroosterde lamskoteletjes met krokante polenta, baba ganoush, verse kruiden en jus met gepofte knoflook. Tot slot mooie kaasjes.
Verrassend.
Brasserie Poelzicht
Kromme Steeg 11
4013 NG Kapel-Avezaath
0344-661 547
www.poelzicht.nl
@brasserie_poelzicht
Do. t/m zo. vanaf 12:00 uur geopend, di. en woe. op aanvraag. Parkeerterrein. Menu’s en à la carte