Tafelen met Ton

View Original

’t Jagertje

website ‘t Jagertje

Je eten er paling uit het Sneekermeer, gevangen en gerookt door een lokale visser. Zo hoort dat in Friesland. En in ’t Jagertje in Langweer. De vis warm opgediend met wilde perzik, krokant van dille, radijs en limoenmayonaise. Heerlijk. Mooi dorp trouwens, pal aan de Langweerder Wielen. ’t Jagertje ligt er aan de kleine hoofdstraat met lindebomen en Anton Pieck-geveltjes met ruitjesramen. Bij de oude kerk en het begraafplaatsje. In de zomer wemelt het hier van de toeristen.

De keuken van patron-cuisinier Michel Mansour serveert ons carpaccio van ossenhaas met rucola, pijnboompitten, parmezaan, eendenleverkrullen en truffelmayonaise. En scheermes, gekookt en gevuld met het eigen vlees, kruiden, mosselen en romig schuim van het kookvocht. We drinken er Chileense chardonnay bij (Boya) die zich goed aansluit.

Hoofdgerecht: op de huid gebakken snoekbaarsfilet met kruidenrisotto, groente en schuim van kreeft. En voor de tafelgenoot hertenrug uit de oven. Malse plakken, rosé geserveerd met gebakken oesterzwammen en cantharellen. En andijviestamppot met mosterd. Heerlijk!

Tot slot profiteroles met banaanmousse, pure chocola en roomijs van witte chocolade.

Een toppertje.

‘t Jagertje
Buorren 7
8525 EB Langweer
0513-499 297
www.jagertje-langweer.nl
Woe. en do. gesloten, rest van de week open vanaf 10.00 uur.
Parkeerruimte.
Menu’s en à la carte.