Restaurant Zuiver
Vlakbij de veerbootterminal en de Dorpsstraat vinden we restaurant Zuiver in hotel-appartementencomplex Vlierijck. Chef-kok Elvis Mešić werkt zoveel mogelijk met pure ingrediënten, dikwijls uit eigen moestuin en veelal van boeren uit de omgeving. Het is helaas niet mogelijk te kiezen: er is een ‘verplicht’ vijfgangendiner dat, tijdens ons bezoek, begint met een crostini met Vlielandse kaas en quinoa en, bij een ander bezoek, met smakelijke truffelkroepoek.
We doen een keuze uit de gerechten die we proeven tijdens een zomer- en een herfststop. Mozzarella met gedroogde ham en kroepoek met truffel, naast een zilt-hartige combinatie van zacht gegaarde varkensnek en coquille. We drinken er glaasjes frisse chardonnay bij. Kalfsvlees proeven we met rode kool, pastinaak en truffel. Sappig en mals, net als de bereiding van wild zwijn, bij het andere bezoek. Er wordt een volle rode wijn bij geschonken, uit de Pays d’Oc. Kaasjes met gember en honing, naast pure chocolademousse de ene keer, en panna cotta, mandarijnparfait en hangop de andere, besluiten ons diner. Met glaasjes zoete dessertwijn.
Aangename plek.
Restaurant Zuiver
Willem de Vlaminghweg 2
8899 AV Vlieland
0562-451 857
www.zuiver-vlieland.nl
@zuivervlieland
Ma. en di. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur.
Alleen invaliden-P.
Geen à la carte.