Restaurant Thús
Gastvrouw Stephanie Montsma en chef-kok Hylke van der Werf voelen zich thús in restaurant Thús in Drachten. Hij kwam van De Molenaar in Onderdendam, en zij van de bistro Nijeholt van Lauswolt in Beetsterzwaag én van De Molenaar. Samen droomden ze van een eigen zaak en dat werd bewaarheid in april 2029, tegelijk met de geboorte van hun zoontje . . . (we horen nu smeltende vioolmuziek aanzwellen en slikken een brok weg).
Ter zake! Er worden nu door hen verrassingsmenu’s geserveerd waarbij wordt ingespeeld op de seizoenen en verse ingrediënten worden gebruikt. Gelukkig kan er ook à la carte worden gekozen. Zoals romige mosterdsoep met bieslook en lente-ui. Mooi lunchgerecht. Net als onze salades van kip en van zalm. Krokante kippendijen met kappertjes, ansjovismayonaise, croutons, ei, tomaat en parmezaan, naast gerookte zalmfilet met mierikswortelcrème, tomaat, kappertjes, komkommer en Amsterdams zuur. Niet wereldvernieuwend, wel erg lekker. Net als de gedeelde salade van rode biet, geitenkaas, komkommer, rode ui, pijnboompitjes, lente-ui, komkommer en balsamico. Dat alles begeleid door vers brood. Volgende keer nemen we hier het diner.
Restaurant Thús
Moleneind NZ 6
9203 ZP Drachten
0512-354 031
www.thusdrachten.nl
@thusdrachten
Woe. t/m za. geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.