Restaurant Rosemary
Op het mooiste en bekendste plein van Joure vinden we restaurant Rosemary van chef-kok Jeroen van der Geest en maître Benthe Smithuis (die we ook kennen van Le Petit Bistro in Sneek). Zij laten de dagelijkse leiding over aan hun vervanger Gino. Je kunt bij hem terecht voor een borrel, een vergadering maar vooral voor de lunch of het diner. De keuken is geïnspireerd door de Franse en de Scandinavische, maar werkt vooral met lokale producten.
Wij proeven hamachi met koolrabi, bieslook en forelkuit, naast steak tartaar met eidooier, Amsterdams zuur en een dotje Royal Belgian Osietra Caviar. Smakelijke opening van onze inspectietocht door De Friese Meren Na een tussenservice van Franse uiensoep met Friese oude kaas (smakelijk!) volgen een vis- en een vleeshoofdgerecht. Kabeljauw met mosseltjes en saffraan op het ene bord, en hertenrug met kastanje, specerijen en paddenstoelen op het andere. Mooie schotels, goed bereid, prima van smaak. We drinken er glaasjes bier bij (ook weer eens lekker!). Tot slot is er een zoete meringue-mix van chocolade, koffie en Baileys.
Aangenaam adres.
Restaurant Rosemary
Douwe Egbertsplein 1A
8501 AB Joure
0513-785 324
www.restaurantrosemary.nl
@restaurantrosemary
Ma. t/m za. geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.