Restaurant het Spijshuys
Wij herinneren ons het intrigerende gerecht ‘Marokkaanse tuin’ van Willemijn Elzinga en Gerry Trouw toen ze nog in Drachten zaten: couscous aangemaakt met munt en gepekelde citroen. Gebakken falafel erbij en hummus en schuim van artisjok met harissa, olijven en gebrande groene asperge. Wow, was dat lekker.
Maar de patrons zijn verhuisd naar Boornbergum, dichtbij de A7, aan de brand van Drachten. De hele brigade ging mee, dus het niveau is evident: klassiek Franse keuken aangevuld met veel groen en eigentijdse zuren. Zoals tataki van tonijn met zoete aardappel, loempia, soja, rettich en wasabi. En Friese ossenworst met mosterd, groene kruiden, piccalilly, lotuswortel en een kwarteleitje.
Wij starten met goed hete bisque met bosui, croutons en cognac (mmm!) en een half dozijn fines de claires oesters met zoetzure rode ui. Lekker zilt. Gevolgd door de steak van het huis: uitstekend gebakken, mals, met paksoi, mais, pompoen en portjus. Op het andere bord kwartel met hetzelfde garnituur. Plus frieten met Vlaamse mayonaise. Bij glazen bourgogne. En een heerlijk dessert.
Restaurant het Spijshuys
Westerbuorren 2
9212 PL Boornbergum
0512-548 850
www.het-spijshuys.nl
@spijshuys
Ma. gesloten, rest van de week geopend voor diner, za. en zo. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.