Bistro Aragosta
Prachtzaak in het hart van Leeuwarden: Bistro Aragosta van het kok-gastheerkoppel Jan Gerard van der Wal en Wouter Brandsema. Een behaaglijk restaurant een Parijs inrichting van visgraatparket, witgedekte tafeltjes met schemerlampjes, porselein, zilverbestek, oudroze fauteuils, antieke kroonluchter en kunst. En uitstekende mediterrane gerechten met heerlijke wijnen.
Wij worden meteen al (bijna) van onze stoel geblazen door het voorgerecht: crème van biologische ganzenlever met dadelstroop, knoflookcroutons en geschaafde truffel uit Umbrië. Een schoonheid, versterkt door een glas Elzas-gewürztraminer (Wolfberger). Gevolgd door risotto met Noordzeegarnalen en in court bouillon gekookte kreeft, bestrooid met beaufortkaas uit de Alpen. In het glas nu: Eser Spätburgunder, blanc de noir uit de Rheingau.
Het hoofdgerecht is Wagyu-lende A5, kort aangebraden, te rusten gezet, tikkie na in de oven en geserveerd met Asetra-kaviaar en geroosterde knolselderij. Plus ingekookte kalfsjus. Sappig, zilt-hartig, aards . . . verrukkelijk. Zeker ook met het glas donkerrode Primitivo (Manduria riserva) uit Puglia.
Tot slot huisgemaakte kaneelparfait met geroosterde pecannoten bestrooid met gerookte witte chocola. Bij glaasjes zoete Chileense Casa Silva.
Een topper!
Bistro Aragosta
Voorstreek 12
8911 JN Leeuwarden
058-303 0481
www.bistro-aragosta.nl
@bistro.aragosta
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week diner, vrij. en za. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.