Van der Valk Hotel Spier - Dwingeloo
Het Valkhotel in het Drentse Spier-Dwingeloo gaat voor driekwart plat om plaats te maken voor nieuwbouw. Over twee jaar pas, maar toch. Intussen draait ‘Spier’ gewoon door. Dus voelen wij ons niet gehinderd om er een hapje te gaan eten.
De jonge bediening, gestoken in o.a. witte blouse, zwarte sloof met groene strik, laveert energiek tussen de tafels door, beladen met schotels, dienbladen en wijnflessen. Daar houden we van. Ook van de opening van het menu: wildzwijn. De wang, gepekeld en daarna met rozemarijn en tijm gekonfijt in ganzenvet. Getrancheerd opgediend met pastinaakmousseline, doperwtencrème en gemarineerde zilveruitjes. Er wordt frisse Grüner Veltliner bij geschonken (Topf). Mmm!
Gevolgd door een klassieker: Veluwse reerug, gebraden in boter en geserveerd met buikspek dat eerst langzaam is gegaard in de oven, daarna gebakken en tenslotte afgeblust met een dressing van miso en gember. Het garnituur: romige knolselderijcrème en geglaceerde groentes (peentjes, spruitjes en beukenzwammetjes). Mooi gedaan. De wijn erbij is een stevige: Zuid-Afrikaanse cabernet sauvignon van het huis met de toepasselijke naam Spier. Smakend naar frambozen en kruiden. Afgerond met een chocoladedessert.
Verrassend restaurant.
Hotel Spier-Dwingeloo
Oude Postweg 8
9417 TG Spier
0593-564 800
www.hotelspier.nl
Dagelijks lunch en diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.