De Keuken van Arragon
In Fluitenberg bij Hoogeveen, een kleine oase met knoestige bomen en rietgedekte boerderijen, floreert al jaren De Keuken van Arragon. Ooit heette het De Herberg, maar dat paste niet bij een pand dat als café werd geboren. Herco van Arragon (chef) en Cynthia Busscher (gastvrouw) zijn de patrons en zij beheren een schoon en gastvrij eetpaleisje. Met als filosofie: ‘Herkenbare smaken, klassieke basis met eigentijdse uitstapjes, goede sauzen, geen onzin, hou het eenvoudig.’
Wij proeven bloemkoolpuree met gepocheerde eidooier en vers geschaafde zomertruffel plus schotsen van overjarige kaas. Een mooi en vooral smakelijk vega-gerecht. Naast kalfsmuis, gemarineerd in olijfolie en kruiden en daarna gebraden. Plakken ervan op het bord met gedroogde parmaham, waterkers, champagnedressing, gesmolten mozzarella en truffelmayonaise. Lekker!
Na tussengerechten als aardappelsalade met kalfswang, coquille, kreeft en grapefruitgelei, en wilde patrijs met zuurkool, aardappelmousseline en gevogeltebouillon, verschijnen het pièce; proeverij van kalf op spitskool en oer-oesterzwam met rodewijnjus. Met een prachtig glas rood. En tot slot melkschuim met pistache, rabarbersorbet en gemarineerde aardbeitjes.
Een prima stek.
De Keuken van Arragon
Hoogeveenseweg 27
7931 TD Fluitenberg
0528 275 983
www.dekeukenvanarragon.nl
@dekeukenvanarragon
Ma. en di. gesloten, rest van de week diner, vrij. en zo. lunch op aanvraag.
Parkeren.
Menu’s.